Irská whiskey

10 Year Old Sherry Cask Finish Irish Whiskey 45%

Klenot St. Patrick´s v podobě 10leté irské whiskey, která zrála v sudech po americkém bourbonu a následně v sudech po sherry. Právě finish dodává whiskey specifickou chuť, která je čím dál tím více vyhledávaná u odborníků i nováčků.

899  0,7 l

Kategorie:
Obsah alkoholu %:

45

Litráž:

0,7 l

Překvapivá chuť sherry ve whiskey St. Patrick´s 10yo je dána dozráváním v sudech ze španělského dubu, v němž se původně „zrodilo“ sherry, fortifikované víno s přídavkem vinného destilátu. Whisky ovšem v tomto sudu nezrála po celou dobu, nejdříve si poležela v sudech amerického dubu, který dříve posloužil na výrobu bourbonu. V kombinaci těchto dvou sudů zrál whiskey destilát po dobu minimálně 10 let a získával to nejlepší z obou druhů dřeva. Jakmile nastala ta správná doba, Cyril Walsh rozhodl o jeho stočení do lahví.

Návrhy pro konzumaci:

10letou whiskey St. Patrick´s doporučujeme pít jednoznačně bez ledu, jen lehce vychlazenou nebo přímo při pokojové teplotě. Vyzkoušet můžete také s kapkou vody, která poslouží ke zvýraznění chutí i vůní. Ve sklenici RCR Opera si pohodu u whiskey vychutnáte nejvíc.

Vyzkoušejte také 7letouOak Aged nebo whiskey v sudové síle.

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.

Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.